Ga terug
Pindakoekjes met Sukrin pindameel

Pindakoekjes met pindameel

Recept afdrukken
Deze heerlijke pinda koekjes zijn glutenvrij, bevatten veel eiwitten, weinig koolhydraten en zijn echt verrukkelijk!
Gang Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije pindakoekjes, suikervrije pindakoekjes
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 15 koekjes
calorieën 150
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 180 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 100 gram kokosvet op kamertemperatuur
  • 180 gram Sukrin Gold
  • 240 gram Pindameel
  • 40 gram ongezouten pinda's
  • 2 grote eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 tl zuiveringszout (baking soda)
  • snufje zeezout

Instructies

  • Verwarm de over voor op 180 °C.
  • Doe het pindameel samen met het zuiveringszout en het zeezout in een kom.
  • Meng de boter met het kokosvet en de Sukrin Gold tot een glad beslag. Dit gaat het beste met een mixer.
  • Voeg de eieren toe tot je een glad beslag hebt.
  • Voeg nu beetje bij beetje het pindameel toe. Als dit goed is gemengd kun je de gehakte pinda's toevoegen.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop ongeveer een theelepel beslag voor 1 koekje. Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes. Als het goed is kan je ongeveer 15 koekjes maken van dit beslag!
  • Bak de koekjes in ongeveer 12-15 minuten gaar. Laat de pindakoekjes afkoelen op een rekje en je kunt ze het beste bewaren in een luchtdichte doos!