Ga terug
Suikervrije appeltaart met amandelmeel

Eiwitrijke appeltaart met amandelmeel

Recept afdrukken
Een echte klassieker, maar dan veel gezonder. Deze appeltaart is namelijk eiwitrijk!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Trefwoord Appeltaart met amandelmeel, Suikervrije appeltaart, suikervrije appeltaart met amandelmeel
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 1 uur 5 min
Porties 10
calorieën 135
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 125 gram Sukrin Gold
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gram Sukrin Amandelmeel
  • 1 el gesmolten boter
  • 80 gram Hüttenkäse
  • 100 ml melk
  • 4-5 appels
  • 3 el Surin Gold
  • 3 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bodem en de rand van de springvorm in met boter.
  • Mix de Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold, eieren, bakpoeder, vanille extract, boter, melk en hüttenkase tot een glad en samenhangend deeg.
  • Vul de vorm (bodem en de rand) met een laag deeg.
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in dunne partjes.
  • Meng de appels met het kaneel en de Sukrin Gold.
  • Verdeel de appel partjes netjes over het beslag en bak de taart in de oven voor ongeveer 50 minuten.