Go Back

Kruidnoten cake

In het teken van Sinterklaas heeft onze ambassadeur Lot Beukers een heerlijke 'Joe cake me nuts' cake gemaakt met kruidnoten. Door de kruidnoten mee te bakken in de oven worden ze lekker chewy.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd40 min
Totale tijd55 min
Gang: Tussendoortje
Trefwoord: Cake, Joe cake me nuts
Porties: 10
calorieën: 67kcal
Auteur: Sukrin

Ingrediënten

  • 100 gram banaan
  • 25 gram Sukrin:1
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 gram zout
  • 10 gram cacaopoeder
  • 25 gram whey chocolade
  • 100 gram eiwit
  • 100 gram Optimel Griekse style origineel
  • 25 ml Alpro kokosmelk
  • 15 gram hagelslag chunks
  • 60 gram kruidnoten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en zorg dat alles op kamertemperatuur is.
  • Prak de banaan in een schaal.
  • Voeg eerst alle ingrediënten toe behalve de hagelslag chunks en meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe en spatel net zolang totdat je een mooi egaal beslag hebt.
  • Pak nu een cakevorm van ongeveer 20cm, spray deze in met wat pamspray en druk daar een vel bakpapier in. Bedek de bodem van de cakevorm met het beslag en verdeel 10 witte chocolade kruidnoten. Spatel de rest van het beslag er overheen.
  • Top af met de chocolade chunks en eventueel nog meer kruidnoten.
  • Schuif de cake in het midden van de oven en bak af in ongeveer 40-45 minuten (let op: iedere oven is anders dus de baktijd kan ook verschillen).