Ga terug
Macadamia koeken - Club Slank - Sukrin Suikervervangers

Suikerarme witte chocolade macadamia koekjes

Recept afdrukken
Van deze suikerarme witte chocolade macadamia koekjes kun jij zonder schuldgevoel genieten. ClubSlank gebruikte namelijk onze Sukrin+ om de suikers mee te vervangen. Bij dit recept gebruikte ClubSlank gelatinepoeder, wat ervoor zorgt dat de koekjes een "chewy bite" krijgen. Mocht je de gelatinepoeder weg willen laten, krijgen de macadamia koekjes een meer krokante structuur.
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord gezonde koekjes, suikerarme koekjes, suikerarme witte chocolade macadamia koekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 10 koekjes
calorieën 226
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 100 gram zachte roomboter
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 140 gram amandelmeel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 1 eetlepel gelatinepoeder (optioneel)
  • snufje zout
  • 4 eetlepels Sukrin+
  • 40 gram (koolhydraatarme) witte chocolade
  • 1 flinke hand ongezouten macadamia noten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de roomboter in blokjes.
  • Hak de witte chocolade in kleine stukjes.
  • Hak de macadamianoten doormidden.
  • Mix de amandelmeel, kokosrasp, gelatinepoeder, zout, wijnsteenbakpoeder, vanille-extract en Sukrin+ door elkaar.
  • Meng nu de macadamianoten en witte chocolade door het beslag.
  • Voeg daarna de boter en ei eraan toe en maak er 1 deegbal van.
  • Doe de deegbal voor 15 minuten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en maak 10 á 11 balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier.
  • Druk de balletjes wat aan, waardoor ze wat platter worden.
  • Bak de koekjes voor 15 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes goed afkoelen.