Ga terug
mais taartjes met avocado en gepocheerd ei

Mais taartjes met avocado en gepocheerd ei

Recept afdrukken
Deze maistaartjes van Lean Living Girl zijn echt top! De mais 'popt' in je mond en de avocado salsa is echt verrukkelijk. Door dit gerechtje te combineren met een gepocheerd ei, heb je gelijk je portie proteïne binnen.
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije mais taartjes, mais taartjes met avocado en gepocheerd ei
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 5 porties
calorieën 316
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 1/4 rode ui
  • 1 limoen
  • snuf zeezout
  • gemalen peper
  • chilivlokken
  • 90 gram mais uit pot of blik (uitgelekt)
  • 35 gram Sukrin kokosmeel
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 lente-ui
  • 150 ml melk
  • 1 tl kokosolie
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 5 eieren
  • 1 el appelazijn
  • zout en peper naar smaak

Instructies

  • Snijd de avocado en de ui fijn en doe in een kom
  • Mix met de sap van de limoen en prak de avocado fijn met een vork.
  • Voeg de kruiden en het peper en zout toe en zet weg in de koelkast.
  • Voeg langzaam de melk toe totdat je een beslag zonder klontjes hebt.
  • Voeg de lente-ui en de mais toe.
  • Verhit een pan met een goede anti aanbaklaag en laat daar de kokosolie goed heet in worden.
  • Maak met twee lepels rondjes van het beslag en bak deze in de pan.
  • Bak zo'n 2-3 minuten per kant.
  • Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en voeg de appelazijn toe.
  • Breek de eieren in het water. Doe dit per ei.
  • Kook de eieren zoals jij wilt. Wij koken ze meestal zo'n 3 minuten, zodat het eigeel nog zacht is.
  • Maak af met wat chili vlokken en zout en peper.
  • Maak de maistaartjes op door eerst een maistaartje, dan een laagje avocado en dan een ei op elkaar te stapelen.