Deze maistaartjes van Lean Living Girl zijn echt top! De mais 'popt' in je mond en de avocado salsa is echt verrukkelijk. Door dit gerechtje te combineren met een gepocheerd ei, heb je gelijk je portie proteïne binnen.
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije mais taartjes, mais taartjes met avocado en gepocheerd ei
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 5porties
calorieën 316
Auteur Sukrin
Ingrediënten
2rijpe avocado's
1/4rode ui
1limoen
snufzeezout
gemalen peper
chilivlokken
90grammais uit pot of blik (uitgelekt)
35gramSukrin kokosmeel
3eieren
1tlbakpoeder
1lente-ui
150mlmelk
1tlkokosolie
1tlgerookte paprikapoeder
zout en peper naar smaak
5eieren
1elappelazijn
zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de avocado en de ui fijn en doe in een kom
Mix met de sap van de limoen en prak de avocado fijn met een vork.
Voeg de kruiden en het peper en zout toe en zet weg in de koelkast.
Voeg langzaam de melk toe totdat je een beslag zonder klontjes hebt.
Voeg de lente-ui en de mais toe.
Verhit een pan met een goede anti aanbaklaag en laat daar de kokosolie goed heet in worden.
Maak met twee lepels rondjes van het beslag en bak deze in de pan.
Bak zo'n 2-3 minuten per kant.
Breng ondertussen in een andere pan water aan de kook en voeg de appelazijn toe.
Breek de eieren in het water. Doe dit per ei.
Kook de eieren zoals jij wilt. Wij koken ze meestal zo'n 3 minuten, zodat het eigeel nog zacht is.
Maak af met wat chili vlokken en zout en peper.
Maak de maistaartjes op door eerst een maistaartje, dan een laagje avocado en dan een ei op elkaar te stapelen.