Ga terug
glutenvrije kruidcake met rode bieten

Kruidcake met rode bieten!

Recept afdrukken
In de zomer eten we natuurlijk het liefste de hele tijd zelfgemaakt suikervrij ijs, maar in de winter kunnen we geen genoeg krijgen van kruidcake! Heerlijk met een kopje thee, koffie of chocolademelk, voor de kachel of met een kleedje op de bank.
Gang Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije kruidcake, suikervrije kruidcake
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 14 plakken
calorieën 47
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 100° gram Sukrin Gold
  • pakje (500 gram) gekookte bietjes
  • 1 blikje cannelinibonen
  • 5 eiwitten
  • 50 gram eiwitpoeder
  • 30 gram Sukrin Kokosmeel
  • 5 gram Chai

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Laat de bieten uitlekken, je houdt dan ongeveer 430 gram bieten over.
  • Doe de bieten samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad beslag.
  • Stort de mix in de cakevorm en bak in zo'n 60 minuten gaar. Als je van een wat drogere cake houdt, laat 'm dan wat langer in de oven. Houd je meer van een zachtere substantie? Probeer 'm dan eens na 50-55 minuten uit de oven te halen.
  • Laat de cake goed afkoelen voor je hem in 14 gelijke plakken snijdt!