Wat een beauties hè! Bijna te mooi om op te eten, maar wel doen hoor! Want ze zijn misschien nog wel lekkerder dan dat ze eruit zien! En oké, we geven toe dat deze chocolade truffels niet bepaald gezond zijn te noemen, maar af en toe gewoon genieten van iets heel erg lekkers kan best wel!
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord glutenvrije chocolade truffels
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 3 uuruur15 minutenmin
Porties 10truffels
calorieën 82
Auteur Sukrin
Ingrediënten
100gramdonkere chocolade (85%) of suikervrije Sukrin Melk Chocolade
75mlslagroom
1elboter
paardruppelsmenthol essence (kaneel of sinaasappel is ook heel lekker!)
2tlSukrin Gold
snufzout
cacaopoeder om mee te garneren
Instructies
Hak de chocolade grof en doe in een bak.
Verwarm een pan met water op het vuur en zet hier de bak met chocolade op.
Voeg naar smaak de menthol essence toe.
Verwarm de chocolade au bain marie en voeg ook het room en de boter toe.
Wanneer alle ingrediënten goed gemengd zijn, zet je de bak in de koelkast om op te stijven. Dit duurt ongeveer 3 uur.
Haal het afgekoelde chocolademengsel uit de koelkast en vorm balletjes.
Rol ze nog even in cacao poeder of eventueel in Sukrin Melis. Je kan ze eventueel ook in een combinatie van cacao en kaneel rollen, voor een spicy effect!
Bewaar in een koele plek, goed afgedekt. Net voor het serveren even uit de koelkast halen.