Pompoen wordt nog veel te weinig gegeten in Nederland! En dat is zonde, want met maar 14 kcal en 2 gram koolhydraten per 100 gram past deze vrolijke oranje groente perfect binnen heel veel diëten! Deze cakejes zijn ideaal als ontbijt of heerlijk als tussendoortje!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Trefwoord glutenvrije pompoencakejes met kokosmeel, suikervrije pompoencakejes met kokosmeel
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 3cakejes
calorieën 30
Auteur Sukrin
Ingrediënten
150grampompoen
1eiwit van een groot ei
10grameiwitpoeder (je kunt dit ook vervangen met amandelmeel)
5gramSukrin Kokosmeel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Gebruik een silicone bakvorm voor cupcakes of speciale bakpapiertjes voor cupcakes.
Snijd de pompoen in stukken. Voor het beste resultaat schil je deze ook eerst nog, maar dit is wel een lastig karweitje! Kook de pompoen vervolgens gaar, giet af en pureer met een staafmixer of stamp fijn met een stamper.
Mix de pompoenpuree met de overige ingrediënten in een ruime kom met een garde of vork.
Giet in de cakevormpjes en bak voor ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat afkoelen en serveer met wat yoghurt of kwark!