Bosbessen muffins
Recept afdrukken
Een echte klassieker zijn bosbessen muffins inmiddels. Door te kiezen voor bevroren bosbessen, kun je deze muffins het hele jaar door maken. Werk je liever met verse ingrediënten en zijn bosbessen niet in het seizoen? Kies dan voor een appel/kaneel variant, chocolade of wat jij maar lekker vindt!
Gang Tussendoortje
Keuken Amerikaans
Trefwoord glutenvrije bosbessen muffins, suikervrije bosbessen muffins
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Porties 8 muffins
calorieën 191
Auteur Sukrin
270 gram Sukrin Amandelmeel 60 gram Sukrin FiberFin 1/2 el bakpoeder drupje vanille essence 200 gram Sukrin Rood 150 gram blauwe bessen 125 gram boter 2 1/2 dl amandelmelk 2 eieren
Verwarm de oven voor op 170°C.
Smelt de boter en mix hier de eieren doorheen.
Was en droog de bosbessen en strooi er wat amandelmeel overheen, zodat ze bedekt zijn met een laagje meel.
Mix nu de droge ingrediënten eerst met elkaar.
Voeg langzaam de amandelmelk en het ei/botermengsel toe.
Mix totdat je een mooi egaal beslag hebt.
Voeg de bosbessen toe en schep deze er goed doorheen, maar dat ze niet beschadigen.
Vul nu de muffinvormpjes met je beslag en sprenkel er nog een beetje Sukrin suikervervanger overheen.
Bak in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten bruin.
Laat ze gelijkmatig afkoelen op een rek.