Luxe spelt-zadenbrood voor een ideaal begin van je dag!
Recept afdrukken
We denken dat iedereen zijn ochtend wel wil beginnen met dit luxe spelt zadenbrood. Je kan er natuurlijk je stevige middagtrek ook heel goed mee stillen!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 55 minuten min
Porties 2 broden
calorieën 124
Auteur Sukrin
500 gram wortels, schoongemaakt en in stukken 3 bananen 2 el kokosvet of ghee 2 el Sukrin+ 350 gram volkoren biologisch/dynamisch speltmeel 100 gram lijnzaad 25 gram hennepzaad 10 gram sesamzaad 15 gram chiazaad 1 1/2 el wijnsteenbakpoeder 1 el Fiberfin 1 el Sukrin+ 1 kopje geweekte rozijnen, uitgelekt 1 kopje gemengde noten (bijvoorbeeld cashew, walnoten, pistache, hazelnoten) 400 ml haver of andere melkvervanging 2 eieren
Verwarm de oven voor op 185°C.
Vet een middelmaat broodblik in met kokosolie, bekleed met bakpapier.
Doe alle ingrediënten, behalve de noten en rozijnen, in de keukenmachine en maal tot een glad beslag.
Spatel de noten en rozijnen erdoor.
Stort de massa in het blik en verdeel.
Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 45-50 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
Laat afkoelen.