Ga terug
Kruidige Mincepies

Kruidige Mincepies

Recept afdrukken
Een mincepie is een taartje wat we vooral in de UK zien. Mincepies zijn vooral populair rond de kerst en gaan dan ook heerlijk samen met een glaasje glühwein! Het verschil met de traditionele Britse variant is dat deze taartjes een kwart minder calorieën bevatten en dat ze bovendien dubbel zoveel vezels bevatten.
Gang Nagerecht, Tussendoortje
Keuken Engels
Trefwoord Gezonde mincepies, glutenvrije mincepies, suikervrije mincepies
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 Stuks
calorieën 262
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 250 gram gedroogd fruit
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl kaneel
  • 1 appel
  • 40 gram Sukrin Gold
  • 25 gram amandelschaafsel
  • 0,5 tl piment

Voor het deeg

  • 180 gram Sukrin Amandelmeel
  • 1 ei
  • 30 gram Fiberfin
  • 90 gram kokosolie
  • 50 gram Sukrin Melis
  • 2,5 el kokosmelk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voor het deeg meng je het amandelmeel, Fiberfin, kokosolie, Sukrin Melis en de kokosmelk met elkaar. Wanneer dit met elkaar vermengd is, voeg je ook het ei toe.
  • Voor de vulling pers je de sinaasappel uit en rasp de schil. Snijd de appel in kleine stukjes en doe dit ook met het gedroogde fruit.
  • Meng in een grote kom met de overige ingrediënten voor de vulling.
  • Bekleed kleine bakvormpjes met het deeg en houd voldoende deeg over om er nog een schijfje deeg bovenop te leggen.
  • Leg bovenop het deeg een flinke eetlepel van de vulling en daarbovenop een rondje met extra deeg.
  • Bestrijk met wat eigeel.
  • Bak in 10 tot 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat een paar minuutjes rusten voor je ze uit het bakvormpje haalt.
  • Besprenkel met wat Sukrin Melis.