Ga terug
panna cotta met vanille en sinaasappel

Panna Cotta met vanille en sinaasappel

Recept afdrukken
Deze Italiaanse lekkernij betekent letterlijk vertaald gekookte room. Heel moeilijk is dit recept dan ook niet, maar de toevoeging van sinaasappel en vanille maakt dat dit Zuidelijke toetjes super lekker is!
Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord panna cotta vanille sinaasappel, suikervrije panna cotta
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 porties
calorieën 216
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 750 ml (slag)room
  • 150 ml melk
  • 2 vanillestokjes
  • 150 gram Sukrin
  • 5 blaadjes gelatine
  • 2 el water
  • 2 sinaasappels
  • 3 el Sukrin voor vanillesaus

Instructies

  • Week de blaadjes gelatine in water.
  • Snij het vanillestokje open en verwijder de zaadjes met een mesje.
  • Kook de melk met het room, 150 gram Sukrin, vanillestokje. Haal van het vuur, verwijder het vanillestokje en voeg de gelatine blaadjes toe.
  • Laat afkoelen.
  • Schil de sinaasappels, verwijder de velletjes en pitjes en verdeel over de vier schaaltjes.
  • Kook Sukrin, water en het andere vanille stokje. Verwijder het stokje en verdeel over de schaaltjes.