Ga terug
vezelrijk brood met scrambled tofu

Vezelrijk brood met scrambled tofu

Recept afdrukken
Scrambled eggs zonder eggs. Het bestaat! En het is nog lekker ook, megalekker zelfs. Maak eenvoudig vezelrijk brood met scrambled tofu. En met gezonde lekkere veggies erbij! Heerlijk!
Gang Lunch, Ontbijt
Trefwoord vezelrijk brood met scrambled tofu
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 1 brood
calorieën 410
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • Sukrin Fiberbrod
  • 1/2 pak tofu (uitgelekt in keukenpapier)
  • 1/2 blikje mais uitgelekt
  • 1/2 avocado
  • 1 handje spinazie
  • een stuk of 8 cherrytomaatjes
  • 1/2 zoete puntpaprika
  • snufje kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad of komijnpoeder
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 2 el (vegan) mayonaise zonder toegevoegde suiker (sla dit over als je helemaal suikervrij eet)
  • handje ongebrande, ongezouten amandelen
  • peper en zout

Instructies

  • Maak het brood zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Wanneer het brood afgekoeld is, begin je met het maken van de scrambled tofu.
  • Laat de tofu uitlekken in keukenpapier of een theedoek.
  • Laat de mais uitlekken, snijd de halve avocado in plakken, halveer de cherrytomaten en snijd de zoete puntpaprika in reepjes.
  • Verhit een koekenpan met olijfolie op middelhoog vuur.
  • Verkruimel de tofu boven de pan en voeg de paprikapoeder, sojasaus en komijnpoeder toe.
  • Voeg vervolgens de zoete puntpaprika en spinazie toe. Blijf goed omscheppen zodat het wel scrambled blijft.
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan en rooster hierin de amandelen voor twee voor drie minuten.
  • Voeg vervolgens de cherry tomaten, peper en zout toe en bak dit kort mee.
  • Zet het vuur van beide pannen uit en snijd het brood in plakken.
  • Hak de amandelen in grove stukken.
  • Smeer de mayonaise op een snee brood (tenzij je volledig suikervrij eet, sla dit dan over) en leg de plakjes avocado erop.
  • Voeg vervolgens de scrambled tofu toe.
  • Besprenkel tenslotte met de geroosterde amandelen, de mais en eventueel met nog wat kruiden naar keuze.