Ga terug
kokospannenkoekjes

Kokospannenkoekjes

Recept afdrukken
Deze pannenkoeken zijn een ware smaakbeleving, doordat ze met kokosmeel zijn gemaakt. Hierdoor zijn ze ook nog eens glutenvrij en bevatten ze extra veel vezels. Serveer de pannenkoeken met een topping die jij lekker vindt.
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Chinese
Trefwoord glutenvrije kokospannenkoeken, kokospannenkoekjes, suikervrije kokospannenkoeken
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 pannenkoeken
calorieën 88
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 2 el Kokosmeel
  • 2 eieren
  • 60 ml amandelmelk
  • 2 tl Sukrin Gold
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/2 el kokosolie + wat olie om in te bakken
  • snufje zout

Instructies

  • Meng allereerst de eieren, amandelmelk en de vloeibare kokosolie met elkaar.
  • Meng daarna het kokosmeel, de Sukrin Gold, het bakpoeder en het snufje zout met elkaar.
  • En voeg de droge en natte ingrediënten met elkaar tot je een gladde, redelijk dikke substantie hebt.
  • Verwarm een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur en smelt daarin de kokosolie. Laat goed heet worden.
  • Voeg ongeveer 1/4 van het mengsel toe aan de goed verwarmde pan en bak de pannenkoeken zo'n 2-4 minuten per kant.
  • Herhaal dit met de rest van het mengsel en bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee borden.
  • Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte suikervrije jam!