Chocolade kokos cake
Recept afdrukken
Chocolade met kokos is echt een hemelse combinatie! Dit recept van Oanhskitchen delen we daarom ook graag met je! Zij heeft een blog bomvol koolhydraatarme recepten en gebruikt dan ook regelmatig Sukrin in haar baksels.
Gang Tussendoortje
Trefwoord chocolade kokos cake, glutenvrije chocolade kokos cake
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Porties 1 cake
calorieën 158
Auteur Sukrin
120 gram roomboter op kamertemperatuur 5 eieren 40 ml melk (of kokosmelk/amandelmelk) 150 gram Sukrin Amandelmeel 15 gram cacaopoeder 50 gram Sukrin+ 2 tl vanille aroma 2 tl bakpoeder snufje zout 50 gram geraspte kokos
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop 3 eieren met de melk luchtig.
Voeg het amandelmeel, de cacaopoeder, vanille, 40 gram Sukrin+, bakpoeder, zout en de boter toe en mix het tot een egaal beslag.
Vet een springvorm goed in en doe het beslag in de springvorm.
Kop 2 eieren luchtig en voeg hier de geraspte kokos aan toe, samen met 10 gram Sukrin+.
Meng het kokosbeslag met het chocolade beslag, maar zorg dat beide goed te zien blijven. Je kunt op deze manier een soort 'marmer' effect maken.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven tot deze gaar is.
Strooi nog wat extra kokos over de cake!