Iedereen kan wel een 'excuus' verzinnen om chocolade cake te eten. Maar als je iedere keer naar chocolade cake grijpt, zul je het waarschijnlijk gauw terugzien op je heupen. Maar niet getreurd. Dit recept is suikerarm!
Gang Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 14porties
calorieën 238
Auteur Sukrin
Ingrediënten
250gramboter
250gramdonkere chocolade
2elinstant koffie
1tlvanille extract
4eieren
130gramSukrin Gold
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Vet een springvorm van ongeveer 20 cm in en leg op de bodem bakpapier.
Los de instant koffie op in 100 ml kokend water in een kleine sauspan.
Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg toe aan je koffie. Voeg ook de boter toe en laat het smelten op laag vuur. Zorg ervoor dat het geheel niet gaat koken.
Breek in een andere kom de eieren en klop deze los.
Voeg hieraan de Sukrin Gold en het vanille extract toe.
Voeg het suiker/ei mengsel toe aan de gesmolten chocolade en mix goed.
Giet je beslag in de ingevette springvorm en bak in het midden van de oven zo'n 50 minuten tot een uur.
Controleer regelmatig of de cake gaar is. Dit kun je het gemakkelijkste doen met een lange satéprikker.
Laat de cake een paar minuten afkoelen en verwijder de zijkant door de cake met een mes voorzichtig los te maken.
Laat afkoelen op een rek en bestrijk eventueel met wat Griekse yoghurt.
Je kunt de cake het beste bewaren in de koelkast in een afgesloten bak.