Ga terug
Suikervrije amandel macarons

Suikervrije amandel 'macarons'

Recept afdrukken
Je kunt nu genieten van macarons, zonder dat je jezelf bomvol stopt met suiker. Je kunt ze op allerlei manieren vullen, wij hebben ervoor gekozen om een licht-hartige vulling erin te doen van pindameel.
Gang Tussendoortje
Keuken Frans
Trefwoord amandel macarons, suikervrije amandel macarons, suikervrije macarons
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 30 stuks
calorieën 57
Auteur Sukrin

Ingrediënten

  • 3 grote eieren
  • 40 gram Sukrin Icing
  • 1/4 tl wijnsteenpoeder
  • 200 gram Sukrin Icing
  • 120 gram gemalen amandelen
  • 80 gram zachte boter
  • 80 gram Sukrin Icing
  • 80 gram Pindameel
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de over voor op 150 °C.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak een spuitzak met een eenvoudige spuitmond klaar.
  • Scheid het eiwit van de eieren en doe dit in een kom. Laat de eiwitten op kamertemperatuur komen.
  • Wanneer de eiwitten op kamertemperatuur zijn, klop deze dan met 40 gram Sukrin Icing tot een gladde massa. Voeg de wijnsteenpoeder toe en klop volledig stijf tot er pieken ontstaan.
  • Voeg het amandel schaafsel toe en zeef 200 gram Sukrin Icing in je beslag. Vouw dit door je beslag en doe dit in de spuitzak.
  • Spuit op de bakplaat rondjes van zo'n 2.5 cm, laat genoeg ruimte over tussen de rondjes. En laat rusten voor zo'n 40 minuten.
  • Bak voor ongeveer 20-25 minuten, totdat ze beginnen te verkleuren.
  • Laat volledig afkoelen.
  • Voor de vulling meng je 80 gram boter, 80 gram Sukring Icing, 80 gram Pindameel en een snufje zout en meng tot een zachte massa. De vulling spuit je op een van de rondjes en je legt er een andere bovenop. Zo zijn je macarons klaar!