In de zomer is er eigenlijk niks lekkerder dan een ijsje! Helaas bestaan de meeste ijsjes die je bij de supermarkt of de Italiaan op de hoek haalt vooral uit suiker. En met het mooie weer heb je vaak ook wat minder zin om een warme appeltaart of cake te bakken. Goed idee dus om de keuken in te duiken voor deze heerlijke ijsjes.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet, eiwitrijk (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), melk, gluten en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 60 kcal
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 1,9 gram
- waarvan suiker: 1,7 gram
- Vet: 4,3 gram
TIP! Geen ijsvormpjes? Maak er dan schepijs van!
Suikervrije ijsjes met pindameel
In de zomer is er eigenlijk niks lekkerder dan een ijsje! Helaas bestaan de meeste ijsjes die je bij de supermarkt of de Italiaan op de hoek haalt vooral uit suiker. En met het mooie weer heb je vaak ook wat minder zin om een warme appeltaart of cake te bakken. Goed idee dus om de keuken in te duiken voor deze heerlijke ijsjes.
Ingrediënten
- 150 ml Griekse Yoghurt
- 50 ml amandelmelk
- 3 tl Sukrin Gold
- 3 tl Pindameel
- 2 tl cacao poeder
- gesmolten chocolade + zaadjes voor de garnering (optioneel)
Instructies
- Meng alle ingrediënten in een kom, totdat je een gladde massa hebt.
- Tik een paar keer de bak op het werkblad, zodat de lucht eruit gaat.
- Vul de ijsvormpjes met de mix en tik ze nogmaals een paar keer op het werkblad om het laatste lucht te verwijderen.
- Stop ze in de vriezer en laat volledig hard worden. Het verschilt per vriezer hoe lang dit duurt. Maar minimaal een paar uur!
- Wanneer de ijsjes bevroren zijn kun je ze nog dippen in wat gesmolten chocolade met wat (hennep)zaadjes.