Het lekkerste brood maak je natuurlijk helemaal zelf! En dat geldt helemaal voor focaccia! Zo kun je dit lekkere brood helemaal naar eigen smaak aanpassen en zorg je er heel gemakkelijk voor dat dit van nature koolhydraatrijke en vezelarme brood opeens een stuk gezonder, suikervrij en eiwitrijk is! En kun je bij de borrel, of als middagsnack onbezorgd genieten van dit heerlijk geurende brood!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikervrij, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sesam, noten (amandel) en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin broodmix
Porties: 15
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 42 kcal
- Eiwit: 2,3 gram
- Koolhydraten: 0,6 gram
- waarvan suiker: 0 gram
- Vet: 3 gram
Recept & fotografie: Marianne de Bourg. Foto: Erik Jaeger
Koolhydraatarm focaccia brood
Het lekkerste brood maak je natuurlijk helemaal zelf! En dat geldt helemaal voor focaccia! Zo kun je dit lekkere brood helemaal naar eigen smaak aanpassen en zorg je er heel gemakkelijk voor dat dit van nature koolhydraatrijke en vezelarme brood opeens een stuk gezonder, koolhydraatarmer en vezelrijker is!
Ingrediënten
- Sukrin broodmix
- 1 kopje water
- 2 el olijfolie
- 20 olijven zonder pit
- 1/2 el gesneden rozemarijn
- olijfolie voor over het brood
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een ovenrekje met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie, zodat het brood een knapperige onderkant krijgt.
- Snijd de rozemarijn fijn.
- Meng de broodmix met het water en de olie. En maak er een rond plat brood van. Leg op de bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie en duw met je vinger gaatjes in het deeg.
- Doe in ieder gaatje een olijf en strooi er zeezout en de gehakte rozemarijn overheen.
- Bak op een rekje in de oven, zodat het brood lekker knapperig wordt van onder.