Wat een heerlijk origineel recept van Monique van der Vloed is dit weer zeg! Puur genieten en zeer eenvoudig te maken. De bananen en de vele pitten in deze koekjes zorgen ervoor dat deze koeken super goed vullen en je buik zal je ook dankbaar zijn voor al die vezels! Ideaal koekje dus om je dag mee te beginnen.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, glutenvrij, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 268 kcal
- Eiwit: 10 gram
- Koolhydraten: 8,3 gram
- waarvan suiker: 4,3 gram
- Vet: 20,8 gram
TIP! Combineer deze koeken eens met zo’n heerlijke frambozen smoothie voor een echte kickstart van je dag!
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl
Suikervrije & glutenvrije pitten koeken
Ingrediënten
- 200 gram zonnebloempitten
- 200 gram pompoenpitten
- 2 flinke el Sukrin+
- 2 bananen
- zonnebloempitten voor de garnering
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pureer de bananen samen met de andere ingrediënten tot een gladde massa. Dit gaat het beste met een keukenmachine, maar heb je deze niet dan lukt het met een beetje geduld en een staafmixer ook wel.
- Schep 10 bergjes op de bakplaat en maak er ronde platte koeken van.
- Bestrooi er nog wat zonnebloempitten overheen. Druk lichtjes in de koeken.
- Bak de koeken in ongeveer 25-30 minuten gaar. Blijf goed controleren of ze niet te bruin worden.
- Laat afkoelen.
- Genieten!