Gevaarlijk lekker zijn deze brownies met chocolade ganache! Pas maar op want voor je het weet sta je iedere dag in de keuken om deze brownies te maken! We hebben dit recept gevonden op een Noorse blog Letscupcake.no en voor je vertaald. Daar gebruik te maken van het Sukrin Amandelmeel, bevatten deze brownies een bron van eiwitten. Je kunt in dit beslag ook walnoten of hazelnoten toevoegen voor een goede tegenhanger van de smeuïge ganache!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei, noten (amandel) en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Gold
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 247 kcal
- Eiwit: 7,9 gram
- Koolhydraten: 10,6 gram
- waarvan suiker: 9,3 gram
- Vet: 18,6 gram
Tip! Als je de brownies in een luchtdichte bak bewaart in de koelkast kun je ze zo’n drie dagen bewaren!
Recept & Fotografie: Letscupcake
www.letscupcake.no/
Brownies met chocolade ganache
Gevaarlijk lekker zijn deze brownies met chocolade ganache! Pas maar op want voor je het weet sta je iedere dag in de keuken om deze brownies te maken!
Ingrediënten
- 115 gram pure chocolade
- 115 gram boter
- 100 gram Sukrin Gold
- 2 grote eieren
- 150 gram Sukrin Amandelmeel
- paar druppels vanille essence
- snufje zout
- 150 gram pure chocolade
- 150 ml slagroom
- 50 gram Sukrin Gold
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Begin met de ganache. Verwarm de ongeslagen slagroom in een pannetje en smelt hierin de chocolade doorheen.
- Roer totdat alle chocolade is opgenomen en klop het geheel nog even goed door. Laat afkoelen totdat het op kamertemperatuur is.
- Voor de browniemix breek je chocolade in een kom en voeg je de boter toe. Het geheel kun je verwarmen in de magnetron of au bain marie.
- Voeg de Sukrin Gold toe en mix het geheel goed.
- Voeg de eieren één voor één toe en blijf het beslag goed roeren.
- Voeg daarna de droge ingrediënten toe en spatel deze erdoor. Roer niet meer dan nodig is.
- Doe de mix in kleine cupcake houders. Je kunt met dit beslag ongeveer 12 tot 14 brownies maken.
- Bak de brownies in ongeveer 10 minuten gaar. Doe ze zeker niet te lang in de oven, maar zorg dat de binnenkant nog lekker smeuïg is.
- Laat de brownies afkoelen.
- De ganache is nu als het goed is ook voldoende afgekoeld. Breng deze aan met een spuitzak of lepel op de brownies en je kunt er eventueel nog wat chocolade overheen strooien.