Suikervrij leven: De positieve veranderingen van je lichaam

Suikervrij leven
Iedereen is dol op zoet. Heerlijke toetjes, gebakjes of een lekker snoepje, wie wil dit nu niet. Toch is suiker niet gezond voor ons en heeft het veel nadelige effecten op ons lichaam. Het is dus fijn dat een suikervrije levensstijl een trend begint te worden. Toch blijkt dat veel mensen dit heel lastig vinden. Wij kunnen je zeggen dat de positieve veranderingen van je lichaam zeker opwegen tegen de moeite! Dus welke positieve veranderingen van lichaam vinden plaats als je kiest voor een suikervrij leven?
We hoeven niet geheel zonder suiker te leven. Het wordt zelfs afgeraden. Ons lichaam heeft namelijk suiker nodig als brandstof. We moeten ons wel realiseren dat deze suikers uit natuurlijke producten zoals fruit en aardappelen te halen is en niet uit muffins of lekkere toetjes! 

Ohohwww!

Uit onderzoek blijkt dat we gemiddeld maar liefst 28 suikerklontjes per dag binnen krijgen. Ja, hier schrik je van he! Wij ook, want dit is niet zo best. Teveel suiker is slecht voor onze gezondheid en kan o.a. diabetes type 2 veroorzaken en de kans op hart-en vaatziekten vergroten. Er is onderzocht dat we gemiddeld 25 gram suiker per dag binnen mogen krijgen. Toch is dit vaak lastig, want aan heel veel producten zijn suikers toegevoegd. Kies daarom voor een suikervrij leven en bekijk hieronder alle positieve lichamelijke veranderingen als je kiest voor een suikervrij leven.  

Verbreek allereerst de vicieuze cirkel

30 minuten na een suiker inname verandert je energie in vermoeidheid en groeit je drang naar meer suiker. Er ontstaat een schommeling in energie. Deze  vicieuze cirkel blijft zich herhalen. Dus de eerste stap is het verrbreken van deze vicieuze cirkel! Je zet de eerste stap in de richting van een Suikervrij leven. 
Let op je gaat het zwaar krijgen. De eerste 48 uur wordt een ramp. Je krijgt enorme trek en ziet overal lekkere dingen. Weersta je collega's die je een stukje taart aanbieden omdat ze jarig zijn en ben sterk! Je moet even doorzetten. Het is lastig, maar je lichaam moet zich een suikervrij leven aanwennen. 
Ontwerp zonder titel 37

Al 3 dagen suikervrij!

Langzaam begint het leven zonder suiker makkelijker te worden. Je cravings zijn minder en je voelt je minder depressief. Let wel op dit verschilt per persoon en aan de ernst van je suikerverslaving. 
Meer weten over een suikerverslaving? Lees dan ook de blog "Help! Ik heb een suikerverslaving"

Better Taste!

Na een week zul je merken dat voeding een hele andere smaak krijgt. Je smaak veranderd en zelfs een stukje fruit of zuivel smaakt veel zoeter dan je gewend bent. Het is geen muffin maar dit maakt je proces in het krijgen van een suikervrij leven een stuk makkelijker!
En laat jij nu je koffie staan omdat je geen zwarte koffie lust? Ook deze smaakervaring is veranderd dus probeer het gewoon eens! Smaakt het nog steeds niet? Kies dan voor de Sukrin Suiker Sticks. 

Meer energie

Een groot plus punt: Je krijgt meer energie als je geen of minder suiker eet. De schommelingen van je bloedsuikerspiegel zijn verleden tijd. Er ontstaat evenwicht, je energielevel blijft in balans. 
Door de inname van suiker en dus een daling van je bloedsuikerspiegel kun je vaker last hebben van hoofdpijn. Door weinig of geen suiker te eten en dus een balans van je bloedsuikerspiegel te creƫren is de kans groot dat hoofdpijn afneemt!

Gewichtsafname

Misschien niet je eerste doel, maar voor vele wel een leuke bijkomstigheid. Je suikervrije levensstijl zorgt voor een afname in kilo's. Het gaat niet snel, maar wel duurzaam en is de beste en gezondste manier om kilo's kwijt te raken. 
suikervrij leven

Positieve energie

Je krijgt bij een suikervrij leven meer energie. Je zult merken dat je beter slaapt en je fitter voelt. Doe hier iets mee en ga lekker op pad! Ga lekker sporten of een dagje shoppen! 
Stimuleer je eigen gezin of vrienden. Voor Kids is een suikervrij leven ook veel beter. De cravings naar snoep en energiekicks zullen verminderen. Hun weerstand zal verbeteren en jong geleerd is oud gedaan! Het is daarnaast makelijker om het zelf vol te houden als je vrienden zich ook bewust zijn van het effect van suiker.

Goed voor huid en haar

Een rustigere huid en glanzend haar! Nog meer leuke bijkomstigheden van een suikervrij leven. Je kiest nu sneller voor pure voeding wat rijk is aan vitamine, je haar, nagels en je huid zullen een stuk gezonder, sterker en fitter voor de dag komen.

Een goede start is het halve werk!

Omdat het begin lastig is en het veel zelf zelfdiscipline van je vraagt helpt Sukrin je graag! Wij bieden jou in onze blogs veel informatie over suiker aan en lekkere recepten zodat je een goede start kunt maken. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke Gebakken Cheesecake, Suikervrije brownies of Chocolade Mousse!
chocolade cake mousse banner